‘Schrijven is een manier om je wereld en je leven te koesteren.

Julia Cameron

 

We stapten door de modder, sprongen over plassen en soms er middenin. Af en toe gleden we uit, maar konden dan toch nog net ons evenwicht bewaren. Althans, dat deed ik. Ik had sneakers aangetrokken, wat natuurlijk niet zo slim is als je na een paar dagen felle regen in een ‘broek’ gaat wandelen. Zij had stevige stapschoenen aan haar voeten. We hadden elkaar jarenlang niet meer gezien. Nu had ik haar uitgenodigd, omdat ik haar binnenkort wil interviewen voor de podcast. Zij had de plek uitgekozen.

We genoten van de wandeling, de natuur, de babbel, elkaar. Op het eind zei ze me: ‘Weet je, ik ben je al die jaren blijven volgen op sociale media. En al die jaren wist ik dat als we elkaar weer zouden ontmoeten het zoals nu zou zijn, dat we gewoon de draad weer zouden opnemen. Het is goed te weten dat er zo’n mensen zijn. Mensen waar je, wat er ook gebeurt, altijd op terug kan vallen.’ Ik kon het alleen beamen.

Het is wat ik ook in de Schrijfcafés en Schrijfcirkels zie gebeuren. Mensen schrijven één keer mee of vaker, soms zie ik ze een hele poos niet en dan zijn ze er weer, want ze weten: tijdens dit gebeuren, bij deze mensen, kan ik altijd weer de draad opnemen. Hier mag ik gewoon mezelf zijn, met mijn verhaal zoals het is.

Nu men, voorzichtig, een versoepeling van de maatregelen heeft aangekondigd, is mijn verlangen om in levende lijve bijeen te komen weer vergroot. Als het beleid dit keer ‘zijn kak’ niet weer intrekt, wil ik het Schrijfcafé van mei in openlucht in het Vrijbroekpark in Mechelen laten doorgaan. De Schrijfcirkel zal wel online blijven.

Maar eerst is er nog april. Zowel het Schrijfcafé als de Schrijfcirkel vinden deze maand, zoals gepland, online plaats. Waarom zou je wachten tot mei om de draad weer op te nemen? Om thuis te komen bij die andere schrijvers, elk met hun verhaal. Om verbinding met jezelf en de ander te ervaren. Om wat in je leeft tot uiting te brengen. Je creativiteit een boost te geven. En gewoon goed voor jezelf te zijn.

Hier vind je meer info over het Schrijfcafé: https://www.wiebelwoorden.be/schrijfcafe/

Hier vind je meer info over de Schrijfcirkel:https://www.wiebelwoorden.be/schrijfcirkel/

 

Schrijf je in voor onze inspiratiebrief, Wiebelkoffer

Je bent aangemeld!