Anderen kennen is intelligentie; jezelf kennen is werkelijke wijsheid.

Lao Tzu

Je hoort en leest het overal: 2020 is een magisch jaar. Die twee keer twintig spreekt tot de verbeelding. Het kan niet anders dan dat daar magie van uitgaat.

Ik zal het niet ontkennen. Tegelijk weet ik dat magie iets is wat je zelf creëert. Of liever: de magie is er wel, maar pas als je ervoor openstaat, als je ze wil zien, komt ze in je leven. Kijk jij verwonderd naar de eerste tere blaadjes die zich ondanks de winterkou openvouwen, terwijl er nog vruchten van het voorbije jaar aan dezelfde tak hangen? Merk je de sprankel in de ogen van je oude oma op als ze het over vroeger heeft? Voel je wat je lichaam je vertelt en doe je iets met die boodschap?

Vaak zitten we vast in oude patronen waardoor we deze magie niet of amper opmerken. Zo wilde ik zelf altijd het gevoel van controle hebben. Als ik ergens mee begon, legde ik het resultaat op voorhand vast, stippelde de weg ernaartoe uit en durfde daar niet van afwijken. Helaas zag ik zo de vele mogelijkheden die zich naast mijn pad aandienden niet. De spetters magie die ik alleen had kunnen opmerken als ik bereid was geweest zijwegen te bewandelen. Integendeel zelfs. Ik liep vast als mijn beredeneerde stappen toch niet naar het gewenste resultaat leidden.

Pas toen ik inzag dat ik steeds op dezelfde dingen botste omdat ik altijd hetzelfde oude verhaal over mezelf vertelde, veranderde er iets. Er kwam ruimte om op een nieuwe manier naar mezelf te kijken, wat geweest was te erkennen, maar ook vanuit een ander perspectief te bekijken. Het gaf me de kans mijn leven een nieuwe wending te geven en magie aan te trekken.

Ons verleden een plek geven, maar er tegelijk op een nieuwe manier naar kijken, het is wat we tijdens onze workshops doen. Door te schrijven erkennen we wat is geweest. Door vanuit andere perspectieven te kijken, zien we nieuwe verhalen. We herschrijven ons leven. Dat is pure magie! Tegelijk spelen we met taal, leren we ons verhaal zo goed mogelijk te verwoorden. We ontdekken onze creativiteit en ervaren hoe helend dat is. Ook dit is magie!

Gun jezelf deze magie in het kwadraat. Doe mee met onze cursus ‘Schrijven over je leven’.

Aarzel je nog? Vraag dan een MAGIE-gesprek aan. Tijdens dit GRATIS en VRIJBLIJVEND gesprek kijken we wat deze cursus voor jou kan betekenen. Ik heb nog plaats voor 5 MAGIE-gesprekken. Klik op onderstaande button om jouw gesprek te reserveren.

(P.S. Op de foto zie je mijn eerste schilderij op doek ooit. Het is geschilderd vanuit de thema’s magie, overvloed en vervulling.)

Schrijf je in voor onze inspiratiebrief, Wiebelkoffer

Je bent aangemeld!