Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen.

Sören Kierkegaard

Ik ontmoette Evi bij een workshop. Toen die gedaan was, bleven we nog urenlang napraten aan de deur. We waren beter ergens iets gaan drinken, maar wat Evi vertelde, vond ik zo interessant dat het gewoon niet in me opgekomen is het voor te stellen.

Evi is astrologe. Ze had het over de stand van de planeten en de invloed daarvan op ons leven. Vol verwondering kwam ik tot de conclusie dat wat ze vertelde klopt.

2019 zou een jaar vol beweging, verandering, vriendschap, nieuwe keuzes, beslissingen nemen en afsluiten zijn. Als ik naar mezelf kijk, is dat inderdaad zo.

Ik heb vele stappen gezet, letterlijk op weg naar Compostela, maar ook met WiebelWoorden. Ik koos voor een nieuwe richting. Mijn aanbod voor de zorgsector staat hierdoor voorlopig on hold. Ik ontmoette tal van mooie mensen en smeedde vriendschappen. Mijn oude leventje waarbij ik vooral deed wat anderen van me verwachtten, heb ik zo goed als afgesloten.

Ook de wereld is volop in beweging. Mensen hebben genoeg van besluiteloze politici en komen de straat op om dit duidelijk te maken. Ze hebben het gehad met het oude en willen verandering. Ze verlangen naar een nieuwe tijd, al weten ze nog niet precies hoe die vormgegeven kan worden.

In 2020 komen de planeten Jupiter, Saturnus en Pluto op één lijn te staan en dat zou gunstig zijn voor de veranderingen waar we zo naar verlangen.

Maar die veranderingen komen er uiteraard niet zomaar. De planeten kunnen dan wel gunstige omstandigheden scheppen, wil je je leven een andere richting uitsturen, dan moet je daar wel zelf naartoe werken. De stand van de planeten geeft je een grotere kans op slagen.

Net daarom is het interessant in 2020 aan je levensverhaal te schrijven. Het schrijven van je verhaal helpt je verbanden te leggen tussen de voorvallen in je leven en ze te aanvaarden. Door ze vanuit een ander standpunt te bekijken, zie je sommige dingen ook anders. Je ontdekt dat moeilijkheden op je levenspad je vaak sterker hebben gemaakt of ervoor zorgden dat je bepaalde talenten ontwikkelde.

Tijdens het schrijven maak je zelf een proces door waar je sterker uitkomt.Dat geeft je ruimte en de kracht om je leven nu te leven. Je kan je leven her-schrijven, een nieuwe richting kan geven, als je dat wil.

Wil je van de stand van de planeten profiteren? Start dan in januari al met onze basiscursus!

Schrijf je in voor onze inspiratiebrief, Wiebelkoffer

Je bent aangemeld!