Angst sluit alle deuren.
Liefde opent elk hart.

Patrick Mundus

Je moet haast in een hol onder de grond wonen om niet te merken hoeveel angst er momenteel onder de mensen leeft. Zeker nu onze regering zulke draconische maatregelen getroffen heeft om de verspreiding van het coronavirus te beperken en te vertragen, voelen velen zich onzeker en onveilig. Zal ik nog wel genoeg te eten hebben? Mag ik nog buiten komen? Wat moet ik doen om mijn ouders of grootouders niet te besmetten? Kan ik nog vrienden uitnodigen? Mag ik nog op reis gaan? Heb ik zelf wel of geen corona? Kan ik naar het werk? Waar kunnen mijn kinderen terecht als hun grootouders hen niet meer mogen opvangen? Ga ik niet vereenzamen als het sociale leven stilvalt? En zelfs: zal er wel genoeg wc-papier voorradig blijven? Mensen stellen zich deze vragen. Het maakt hen bang. Dat is begrijpelijk. Want het raakt aan ons bestaansrecht. Hierdoor schieten we in overlevingsmodus.

Angst is echter nooit een goede raadgever. We zijn er kwetsbaarder voor ziekte door. Minder veerkrachtig ook. Gebruik liever je gezond verstand, onderneem gepaste acties en stel anderen vooral gerust. De wereld heeft nu juist heel veel liefde en positiviteit nodig. Wat er nu gebeurt zorgt ervoor dat we onze houvast kwijt zijn. Alles is plots anders. Daar houdt ons brein niet van. In zulke situaties gaat het gemakkelijk doemdenken. Dit doet het uit zelfbescherming. Maar weet dat je je gedachten niet bent. Je kan kiezen wat je denkt. Kies voor positieve gedachten. Zo creëer je een positieve energie die deze chaotische tijd verlicht en angst vermindert.

Begrijp dat dingen niet zomaar gebeuren. Deze corona-crisis heeft een boodschap voor ons. Ze nodigt ons uit om te verstillen, te vertragen, thuis te komen bij onszelf. Nu het sociale leven noodgewongen stilligt, ontstaat er tijd om met onszelf door te brengen. Maak eens een wandeling in je eentje, gun jezelf een dagelijks meditatiemoment, ruim wat op, lees een boek of kijk een film, doe iets waar je anders niet aan toe komt. Neem je schrijfschrift. Start met een dagelijks schrijfritueel. Of schrijf misschien verder aan een verhaal waar je al langer mee bezig was. Wees dankbaar voor deze quality-time met jezelf. Stuur vooral heel veel liefde de wereld in, heel veel positiviteit.

Daar wil ik je graag bij helpen. Zolang deze strenge maatregelen van kracht blijven (dus al minstens tot 3 april) doe ik elke werkdag een facebook-live waarin ik je op een schrijfoefening voor meer liefde en positiviteit trakteer. Deze oefening is zo opgebouwd dat je pen vanzelf aan het schrijven gaat, ook als je nog nooit hebt geschreven. Ze stimuleert je creativiteit en laat je het plezier van schrijven ervaren. Je kijkt er liefdevoller en positiever naar jezelf door, en naar wat er in de wereld gebeurt. Ook je angst vermindert.

Je kan helemaal gratis meedoen. Het schrijven kost je amper 10 minuten per dag. Maandag om 10.00 u starten we ermee .
Doe je mee? Kijk dan snel op de WiebelWoorden- facebookpagina.

Ik kijk ernaar uit zo met ons allen de wereld mooier te maken!

Schrijf je in voor onze inspiratiebrief, Wiebelkoffer

Je bent aangemeld!