Wat ik geef is mezelf.
Wat ik krijg is vertrouwen.
Wat je krijgt is verbinding.
Mieke Miller-Sies
Mijn hart brak, toen ik de mail las die ze me stuurde naar aanleiding van een schrijfopdracht die ik haar had gegeven. De oefening ging over aanraken – aangeraakt worden – geraakt worden.
‘Dit wordt een heel moeilijke opdracht door de coronasituatie. Al een jaar raak ik niemand aan. Onze kinderen komen niet en zien we op skype. Vrienden blijven thuis en heel zelden komt iemand aan de deur. Die raak ik ook niet aan.’
Uiteraard was het niet de bedoeling dat er alleen over het voorbije jaar mocht geschreven worden. Dat deze cursist de opdracht voor zichzelf in tijd had beperkt, betekent dat daar een verhaal zat dat wilde gehoord en geschreven worden. Een verhaal over niet aangeraakt worden. Over hoe erg dat wel is. Hoe groot het gemis. Hoe vreselijk een SAMEN-leving die van ons verwacht ver van de anderen te leven, zonder lijfelijke contacten.
Natuurlijk reageerde ik op de mail. Waarop zij weer schreef: ‘Zo blij met jouw antwoordje. Het gaat bij mij recht naar binnen en raakt heel wat. Ik had het te eng gezien, maar nu zijn er vensters die vragen om geopend te worden en erdoor te kijken naar….’
Ik ben blij haar op weg gezet te hebben. Maar ze staat niet alleen met haar gemis. Allemaal missen we in meer of mindere mate aanrakingen, knuffels, elkaar nabij zijn. Hoe graag ik het ook wil, die knuffels mag ik je niet geven, maar op mijn manier probeer ik er wel voor te zorgen dat mensen elkaar, zelfs in deze tijd, meer nabij kunnen zijn.
Daarvoor richtte ik de facebookgroep ‘Naar meer flow en veerkracht’ op. Het is een plek waar je met anderen kan verbinden.
Alles waar WiebelWoorden voor staat komt daar samen. De groep zal grotendeels deze pagina vervangen. Verwacht je aan mini-workshops, samenschrijfmomenten, challenges, een plek om je schrijfsels te delen en feedback te vragen, ondersteuning door essentiële oliën, een kijk in de wereld van de familieopstellingen, en vooral heel veel inspiratie en tips.
Ga er zeker eens kijken en vraag je lidmaatschap aan.

 

Schrijf je in voor onze inspiratiebrief, Wiebelkoffer

Je bent aangemeld!