‘Onder het aardoppervlak, stil en verborgen, onhoorbaar ritselend en fluisterend, wordt het slapende zaad langzaam wakker uit een diepe droom.’

Floor van Egghem

Iets meer dan een jaar geleden viel ons land, en in feite heel de wereld, stil.
Wie had toen kunnen denken dat we vandaag nog steeds in een soort lockdown zouden zitten?

Anders dan toen is de wereld helemaal niet meer zo stil. En hij is ook lang niet meer zo traag als in die eerste dagen. Ongemerkt hebben we ons oude ritme weer opgenomen. Maar we tellen wel af. We hopen dat er eindelijk een oplossing mag komen voor deze situatie.

Het doet me denken aan een verhaal dat Osho tijdens een van zijn toespraken vertelde: een jonge boer had een kostbaar erfstuk in zijn bezit, een grote sierlijke glazen vaas. Op een dag loopt een gansje de boerderij binnen. Onhandig sukkelt het in de vaas en het geraakt er niet meer uit. De boer wil zijn vaas niet breken, maar evenmin het gansje doden. Hij besluit dan maar het kuiken in de vaas te voederen. De crisis wordt hierdoor uiteraard almaar groter.

De koan of het zenraadsel is: hoe zal de boer de gans uit de fles bevrijden?
Het antwoord luidt: de gans moet zichzelf zien te redden.

Als mensheid lijken we veel op de gans in de fles. Als we blijven denken en reageren op de manieren waarop we dat altijd hebben gedaan, zullen we, net als de gans, niet door de flessenhals geraken. We kunnen de natuur niet beheersen, maar wel haar leren begrijpen. We kunnen vertragen, echt tot stilte komen, en onze intuïtie opnieuw leren gebruiken. We kunnen leiding nemen over ons eigen leven, opkomen voor onze rechten en die van anderen. We kunnen verbinden, en gehoorzamen aan ons innerlijk weten.

Ieder doet dat op haar eigen manier. Zo creëren we een nieuw begin voor onze wereld. Hoe mooi is dat?

Mijn manier is met podcasts, creatieve workshops, visualisaties, meditaties, en schrijfsels, maar ook met die andere dingen die op mijn pad gekomen zijn: familieopstellingen, natuurbelevingen en de producten van Young Living.

Meer en meer zal je merken dat ze deel uitmaken van mijn aanbod. Want alles is met elkaar verbonden. Alle ondersteunen ze je om veerkrachtiger in het leven te staan.

Schrijf je in voor onze inspiratiebrief, Wiebelkoffer

Je bent aangemeld!