‘Meebewegen, én je eigen beweging niet uit het oog verliezen,
dat is voor mij veerkracht.
Alice  Koenen

 

Eat, pray, love. Zag je deze film met Julia Roberts al? Of heb je misschien het boek van Elisabeth Gilbert, waarop deze film is gebaseerd, gelezen?

Ik vind het een film waar ik telkens weer naar kan kijken. En elke keer steek ik er iets nieuw van op. Gisteren zag ik hem voor de zoveelste keer.

Eat. Laat me maar met de deur in huis vallen. De voorbije maanden at ik niet altijd zo gezond. Ik had last van eetbuien. Nu wil ik weer genieten van wat ik eet en om de juiste redenen eten. Om gezond en energiek te zijn. Te stralen.

Ik wil me ook voeden met boeiende mensen, interessante gesprekken, waardevolle lectuur, bijzondere films, liefde, schoonheid, oprechtheid.
Ik wil me ontspannen, opladen. Doen waar ik blij van word. Ik wil schrijven en me voeden met mijn eigen woorden.

Pray. Ik wil stilstaan bij de dingen. Het stil maken ook. Ruimte maken voor pijn, verdriet, blijdschap, alle emoties en ze  doorvoelen. Ik wil mediteren, wandelen, schrijven. Niet tijdens een ochtendritueel dat er overschiet als ik een vroege afspraak heb of niet in de stemming ben, maar elke dag. Ik wil er een plek voor creëren, een vast moment. Ik wil bidden op papier: schrijven wat diep in me leeft, de stilte woorden geven. Naar binnen keren. En pas daarna weer naar buiten.

Love. Ik wil liefhebben. Me omringen met liefdevolle mensen en anderen graag zien. Ik wil ook goed voor mezelf zorgen en mezelf volop liefde geven.

Eat, pray, love. Het klinkt als een mantra. Iets wat ik steeds opnieuw tegen mezelf zeg, omdat ik het hier en nu wil verwezenlijken.

Het is niet toevallig dat ik deze film net nu terugzag. Hij herinnert me aan wat ik nodig heb om veerkrachtig in het leven te staan. Mijn beste leven te leven.

Veerkracht zorgt ervoor dat, wat er ook op je pad komt, je altijd weer overeind weet te krabbelen. Elke moeilijke gebeurtenis maakt je immers sterker.

Ook jij bent veerkrachtig. Wil jij ontdekken wat jou veerkrachtig maakt? Dan is ons nieuwe traject ‘Je verhaal als bron van veerkracht’ iets voor jou!

 • Als je soms wel eens het hoofd laat hangen,…
 • Als je het een lastige tijd vindt,…
 • Als je beseft dat er meer uit het leven te halen is,…
 • Als je bereid bent om op een nieuwe manier naar je verhalen te kijken,…
 • Als je wil stilstaan bij de rode draad van je leven en je levensthema’s,…
 • Als je bereid bent naar je familiesysteem te kijken,…
 • Als je uit je comfortzone durft te komen,…
 • Als je nog nooit hebt geschreven of net wel,…
 • Als je een open kijk hebt,…
 • Als je je beste leven wil leven,…
 • Als je ervan houdt anderen te ontmoeten (ook al doen we dat nu noodgedwongen nog even online),…

Dit traject is een combinatie van online bijeenkomsten (cirkels) en opdrachten die je thuis en in de natuur in je omgeving op je eigen tempo kan maken. Verwacht je aan speelse, creatieve oefeningen, visualisaties en schrijfopdrachten.

Tijdens de online cirkels nodig ik je uit om je verhalen te delen met de anderen omdat dit zo verrijkend en verbindend is. In de gesloten facebookgroep kan je nog meer delen en elkaar ondersteunen.

Er is een individuele familieopstelling inbegrepen in dit traject.

De verhalen die je tijdens dit traject schrijft, kan je, als je daar zin in hebt, verwerken in je levensverhaal. Na dit traject sta je veerkrachtiger in het leven, en kan je je beste leven leven.

We starten op 26 maart.

Meer info vind je hier.

Schrijf je in voor onze inspiratiebrief, Wiebelkoffer

Je bent aangemeld!