Rouwenden

Je bent nu zoveel meer

Als je een ouder, partner, kind of iemand anders die je dierbaar is verliest, stort je hele wereld in. Je klampt je vast aan herinneringen, maar die vervagen snel. Je klampt je vast aan wie je was met je dierbare, maar je moet hoe dan ook alleen verder. Schrijven kan hierbij een houvast zijn. Via korte opdrachten herbeleven we de mooie momenten met onze dierbare, zonder de moeilijke uit de weg te gaan. We geven de leegte een plaats en ontdekken ons nieuwe zelf. We doen dit om de herinneringen die we willen koesteren te bewaren en onze belevenissen te delen. We maken hierbij tijd voor een lach en een traan.

Voor iedereen die kort of lang geleden een dierbare heeft verloren.

 

Met lege handen

Soms verloopt je zwangerschap niet zoals je wenst, en eindigt ze in een miskraam. Soms wordt je kind te vroeg geboren en/of sterft het voor, tijdens of kort na de bevalling. Je blijft dan met lege handen achter. Schrijven over je ervaringen, de vreugde en het verdriet, kunnen dan een steun voor je zijn. Het helpt je de herinneringen aan die intense periode te bewaren. Het biedt  je een kans om tot rust te komen en alles een plaats te geven. En het stelt je in de mogelijkheid wat in het dagelijkse leven nog al te vaak niet bespreekbaar is, te delen met anderen.

Voor iedereen die met een miskraam, doodgeboorte of  het overlijden van een baby werd geconfronteerd.

 

Broos geluk

Als je kind een verstandelijke of fysieke beperking heeft, krijg je met een heel scala van gevoelens te maken: verdriet, pijn, onmacht, woede, vreugde, geluk, jaloezie,…  Je kind is anders dan je had gedroomd. En hoe graag je je kind ook ziet, je moet het leren aanvaarden met zijn beperking. Vaak gaat dit met een diepe rouw gepaard. Tijdens deze workshop mogen al je gevoelens er zijn. We schrijven over fijne en pijnlijke ervaringen. We blikken terug en we kijken vooruit. We delen onze belevenissen met lotgenoten.  We doen dit om onze herinneringen te bewaren en omdat het een steun kan zijn bij het aanvaardingsproces.

Voor ouders van (een) kind(eren) met een beperking.

 

Bij al deze workshops kies je als deelnemer steeds zelf waarover je schrijft en wat je al dan niet met de groep wil delen.

Elke workshop bestaat uit 6 sessies van telkens een dagdeel. Er kunnen vervolgsessies georganiseerd worden. Schrijfervaring is niet nodig.

Max. 12 deelnemers.