Ouderen

Je leven weven met woorden

Wie ouder wordt gaat als vanzelf de balans van zijn leven opmaken.  Wie een levensfase afsluit, bijvoorbeeld bij het overlijden van een partner of de verhuis naar een woonzorgcentrum,  doet dit nog sterker. Hij vraagt zich af of hij al dan niet de juiste keuzes heeft gemaakt en wat de essentie van zijn leven is. Zijn verhaal opschrijven kan hierbij waardevol zijn.

Via korte opdrachten gaan we op zoek naar mooie en minder mooie momenten in ons leven en schrijven we onze herinneringen op.  Zo weven we ons leven op papier.

De workshop bestaat uit 6 sessies van telkens een dagdeel. Er kunnen vervolgsessies georganiseerd worden.

Max. 12 deelnemers.

workshop ouderen

 

Op zoek naar de diva in onszelf

Eerst brengt seniorenconsulent Herman Plasmans ons in de sfeer met een lezing over een bekende vrouw als Marlène Dietrich, Greta Garbo, Coco Chanel of Jacqueline Kennedy. Dan duiken we zelf in de tijd van toen. Via speelse opdrachten  halen we persoonlijke herinneringen op aan deze vrouw en de periode waarin ze leefde en zoeken we het divagehalte in onszelf. Zo creëren we hartverwarmende schrijfsels met sterallure.

 

Deze workshop bestaat uit 2 (1 dagdeel lezing, 1 dagdeel schrijven) of  6  (1 dagdeel lezing, 5 dagdelen schrijven)sessies .

De lezing kan voor een grote groep plaatsvinden. Aan de schrijfsessies kunnen max. 12 mensen deelnemen .

 

Bij beide workshops kiezen de deelnemers steeds zelf waarover ze schrijven en wat ze al dan niet met de groep willen delen.

Het tempo van deze cursussen is aangepast aan ouderen. Schrijfervaring is niet nodig.

Ouderen die o.w.v. motorische redenen zelf moeilijk kunnen schrijven kunnen een begeleider meebrengen, die hun woorden noteert. De begeleiders worden bij het aantal deelnemers geteld.