Algemeen

Dichter bij jezelf

Veel zeggen met weinig woorden of weinig zeggen met een arsenaal aan taal. Recht voor de raap of langs ettelijke omwegen. Eenvoudig en makkelijk te begrijpen of complex en abstract. In gedichten kan het allemaal. Via korte opdrachten spelen we met woorden, knutselen we met taal en komen we tegelijk onszelf tegen.

We experimenteren met verschillende versvormen en schrijven vrije gedichten. We luisteren naar de poëzie van de andere deelnemers en geven feedback.

De workshop bestaat uit 6 sessies van telkens 1 dagdeel.

 

 

 

Je leven weven met woorden

Een leven is een aaneenschakeling van kleine en grote gebeurtenissen. Sommige momenten draag je jarenlang met je mee, andere verstoppen zich in de verste kamer van je geheugen. Via speelse opdrachten gaan we ook naar deze momenten op zoek. We schrijven erover om de herinnering te bewaren, om onze belevenissen te delen met anderen, maar vooral omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen. Zo weven we ons leven op papier.

Als deelnemer kies je steeds zelf waarover je schrijft en wat je al dan niet met de groep wil delen.

Iedereen die zin heeft in zijn herinneringen te duiken kan aan deze cursus deelnemen.

De workshop bestaat uit 6 sessies van telkens 1 dagdeel.

 

 

 

Zelfportret

Zoals een schilder zichzelf her-uitvindt met verf en penseel  maken wij ons eigen portret met woorden. Verrassende schrijfopdrachten voeren ons langs onze handen, voeten, hoofd, ogen, hart,… en laten ons stilstaan bij zowel onze buiten- als binnenkant. Wat we ontdekken mondt uit in  verschillende soorten schrijfsels die samen ons portret vormen. We leren er onszelf beter en anders door kennen. We luisteren naar de teksten van de andere deelnemers en geven feedback.

Deze korte cursus is een ideale kennismaking met autobiografisch schrijven. Hij kan een aanzet zijn om met je levensverhaal aan de slag te gaan.

Schrijfervaring is niet nodig.

De workshop bestaat uit 4 sessies van telkens 1 dagdeel.

 

 

 

The postman always rings twice

Word je ook nostalgisch bij het horen van deze filmtitel? Dan heb je vast ook heimwee naar de tijd dat er nog verjaardagskaarten, liefdesbrieven, vakantiepost en brieven van pennenvrienden op je deurmat belandden. Dat was veel leukere post dan de reclamebladen en rekeningen van vandaag.

Tijdens deze cursus draaien we de klok terug. We schrijven weer persoonlijke brieven. Naar vroegere vrienden, oude liefdes, onze ouders of kinderen, onbekenden, onze huis- of andere dieren en zelfs naar onszelf. Een deel van deze post sturen we ook echt op.

De workshop bestaat uit 4 sessies van telkens 1 dagdeel.

 

Max. 12 deelnemers voor elke workshop