Over Veerle

Ik ben Veerle Schaltin (°1967). Ik groeide op in Mechelen, en woon nu samen met Manlief en Zoonlief in Putte.

Meer dan twintig jaar begeleidde ik mensen met een verstandelijke beperking. Toen bij een van hen kanker werd vastgesteld en ze ook overleed, begeleidde ik haar, haar familie en de andere bezoekers van de groep. Hoe pijnlijk deze periode ook was, ze bracht ook vele mooie momenten met zich mee. Momenten om te koesteren.

Sindsdien wil ik er vaker zijn voor mensen die een moeilijke periode doormaken. Ik wil hen een houvast bieden. Hoe kan ik dat beter dan met mijn grote liefde: woorden?

Daarom richtte ik WiebelWoorden op.
Veerle SchaltinSamen met jou schrijf ik je levensverhaal ‘op maat’ om te bewaren voor jezelf of je nageslacht. Ik maak levensverhaalboeken die als geschenk kunnen worden gegeven bij bijvoorbeeld een verjaardag of huwelijksjubileum, of bij het afscheid van een werknemer in je bedrijf.

Ik organiseer schrijfworkshops (poëzie en levensverhalen) voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een beperking, ouderen, zieken en rouwenden.

En ik doe wat al van kindsbeen af mijn passie is: zelf schrijven:

verhalen, gedichten, columns, kinderboeken, educatieve uitgaven, zakelijke teksten,…

Daarnaast hou ik van uitgebreid kokkerellen, een lekker glaasje wijn, wandelen, fietsen, yoga, schilder- en beeldhouwkunst, en luidkeels meezingen met de radio als ik helemaal alleen in de wagen zit.