Van inspiratiebrief naar inspiratiekoffers

Het is de woensdag voor Kerst als Greet van Palliatief Netwerk voor het eerst bij mijn vader op bezoek komt. Enkele dagen ervoor heeft mijn vader, na drie jaar ‘strijden’ tegen kanker, te horen gekregen dat hij uitbehandeld is. Mijn ouders willen graag dat ik bij dit gesprek aanwezig ben.

Greet geeft eerst een heleboel praktische informatie, maar al snel praten we over Johannes, mijn zoon en ons vaders enige kleinkind.
‘Denk maar eens goed na wat je hem nog wil vertellen,’ oppert Greet, ‘en vertel het hem ook!’
‘Ik wil nog zoveel zeggen,’ zucht mijn vader, ‘maar het zal er allemaal niet meer van komen.’

Levensverhalen helpen terugblikken, begrijpen, afronden.

Enkele jaren geleden spoorde ik mijn vader al aan om zijn verhaal te vertellen of op te schrijven, maar ‘zijn leven was te gewoon’ vond hij. Nu zie ik spijt in zijn ogen.

Ik voel weer eens hoe belangrijk levensverhalen zijn, van heel dichtbij nu. Om terug te blikken. Te begrijpen. Af te ronden.

De nieuwe WiebelWoorden-structuur waarbij ik dit meer mensen wil laten ervaren, stemt me dan ook blij. De ervaringen met mijn doodzieke vader, de gesprekken met personeel en bewoners in zorgvoorzieningen en de babbels met de deelnemers aan mijn workshops bevestigen dat het, zoals ik in een vorig artikel schreef, tijd is voor verandering. WiebelWoorden heeft veel te bieden op levensverhalengebied, maar mensen zien soms door het bos de bomen niet meer. Daarom kies ik voor een nieuwe en duidelijke structuur.
WiebelWoorden staat voortaan voor:

  • Levensverhalen in de zorg: van animatienamiddagen voor bewoners over workshops voor het personeel tot intensieve projecten om het levensverhaal te integreren in jouw zorgorganisatie. Voor woonzorgcentra, voorzieningen voor mensen met een beperking en andere zorginstellingen. Meer info hierover vind je weldra in de Zorgkoffer, vol inspiratie voor meer zorg op maat.

zorgkoffer

  • Leven!verhalen: van een handleiding om je levensverhaal zelf op papier te zetten over een online cursus en cursussen in groep tot je complete levensverhaal geschreven door een professionele schrijver. Voor individuen en groepen. Meer info hierover vind je weldra in de Verhalenkoffer, vol inspiratie voor terugblikken en sterker vooruit gaan.

verhalenkoffer

  • Creatief en reflectief schrijven: van het Schrijfcafé over online workshops tot creatieve workshops in groep die je in bij een diepere bodem in jezelf brengen. Allerlei thema’s komen aan bod. Deze workshops worden ook gegeven op aanvraag. Meer info hierover vind je weldra in de Wiebelkoffer, vol inspiratie voor een intenser leven.  

wiebelkoffer

Als je je inschrijft op de inspiratiebrief via de button op deze website belanden deze inspiratiekoffers de volgende weken automatisch in je mailbox. Gelijktijdig zal je ook de nieuwe info op deze website terugvinden. Hoe het goed in het oog, want er komen speciale acties aan.

Wil je weten wat WiebelWoorden concreet voor jou kan betekenen? Heb je vragen bij deze nieuwe structuur? Stel je vragen in een reactie of via veerle.schaltin@wiebelwoorden.be

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *