Sprookje

bos-druppel-boom_121-55317

 

Er was eens een druppel vriendelijkheid. Wat die druppel ook deed, het wrattenzwijn merkte hem niet op, omdat hij verdronk in zijn eigen boosaardigheid. De druppel werd er triest en ook een beetje bang van. Hij liep weg, heel diep het bos in, en verstopte zich tussen de wortels van een hoge boom. Helemaal boven in die boom zat een eekhoorn. En al was de afstand tussen hem en de druppel vriendelijkheid groot, hij zag hem wel meteen.

‘Hé, druppel!’ riep de eekhoorn, ‘wat scheelt je? Kom gauw bij mij. Mijn vacht is lekker warm, mijn staart heerlijk zacht.’

De druppel keek omhoog. Uiteraard kon hij niet zomaar in bomen klimmen. Maar dat was al niet meer nodig, want de eekhoorn sprong ondertussen zelf al van tak naar tak tot bij de druppel onderaan de boom. Hij vlijde zich tegen de druppel. Na alle boosaardigheid die de druppel net had gezien, deed dit hem ontzettend veel deugd. Hij glansde er zelfs van. Hoewel zijn verdriet niet helemaal verdween, had hij het best naar zijn zin bij de eekhoorn. Die voelde aan dat er iets mis was, maar zei er niks van. Ze praatten over de bloemen en de bijtjes. Of waren gewoon stil. En als vanzelf kwamen ze na een tijd bij het wrattenzwijn terecht. De eekhoorn kromp in elkaar bij het horen over zoveel boosaardigheid. Maar niet lang, want met de druppel vriendelijkheid voelde hij zich sterk. Hij bedacht een moedig plan. Samen met de druppel zocht hij het wrattenzwijn op. Dat zag er nu nog boosaardiger uit dan de druppel zich herinnerde. Omdat ze nu met twee waren, kon het wrattenzwijn niet meer naast hen kijken. Eerst deinsde hij achteruit, maar algauw kwam hij toch weer voorzichtig wat dichterbij. De boosaardigheid schilferde beetje bij beetje af. En op zijn wrattensnuit verscheen zelfs iets wat op een glimlach leek.

 

(c)Veerle Schaltin

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

3 Comments

 1. Lies
  apr 27, 2014

  Levenswijsheid, Veerle…
  Lie(f)s.

 2. merel
  apr 28, 2014

  wat mooi , zo zie je maar wat vriendelijkheid kan doen

 3. Rob
  mei 11, 2014

  Via via ontdekte ik wiebelwoorden en nu ook nog een prachtig sprookje.

  Bewonderende groet,

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *