Nieuw leven – plog dag 1

Toen mijn blog naar deze stek verhuisde, vroeg ik me af of ik verder zou schrijven in de vertrouwde trant of een nieuwe weg zou uitgaan. Ik had er niet meteen een antwoord op en schreef bijgevolg  zomaar wat. Zonder focus. Maar natuurlijk werkte dat niet. Algauw bloedde mijn pen (gelukkig alleen hier!) dood.

Vandaag wil ik dit blog echter nieuw leven inblazen. Ik kies er nu bewust voor deze schrijfsels een verlengstuk van WiebelWoorden te laten zijn. Omdat  te weinig mensen weten hoe zinvol het is met het eigen levensverhaal aan de slag te gaan, zowel voor jezelf als voor je nakomelingen. Omdat te weinigen beseffen dat ook zij kúnnen creatief schrijven en er zelfs plezier aan beleven.

Om deze nieuwe start te vieren, hou ik een week lang een plog bij. Dat is een soort dagboek met foto’s en woorden. Zo gun ik je een kijk achter de schermen van WiebelWoorden.

Plog dag 1

1

Ik start de week met yoga. De lesgeefster is ziek. Nu we er toch zijn, besluiten we ‘op eigen houtje’ even te mediteren en enkele houdingen uit te voeren. Natuurlijk heeft dat niet hetzelfde resultaat als een complete sessie met een lesgeefster die yoga ademt, maar toch ga ik ontspannen en energiek de rest van de dag tegemoet.

2

Met een ex-collega lunch ik in Lier. We hebben elkaar bijna drie jaar niet gezien en dus ontzettend veel bij te praten. We nemen ons voor een volgende keer sneller af te spreken.

3

Voor ik naar huis rijd,  spring  ik nog snel een boeken-  en een papierwarenwinkel binnen voor wat lectuur en materiaal voor een workshop.

4

Thuis maak ik verse pompoensoep.

20141020_201359_resized

Als na het avondmaal Manlief en Zoonlief naar de schermclub vertrekken, klap ik mijn laptop open en werk flink wat administratieve taken af. Ik schrijf uiteraard ook dit plog en nestel me met een tijdschrift en een kop thee op de bank.

6

 

 

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

3 Comments

 1. Christel
  okt 20, 2014

  Wat leuk, Veerle, je plog. Mag je gerust meer doen.

 2. elke
  okt 21, 2014

  Blij dat je nog schrijft! Het is soms lastig om je eigen stijl terug te vinden als je verandert van blog, maar ik vind dit alvast ook heel leuk!

 3. Helena
  okt 22, 2014

  Leuk Veerle om je ook weer hier te zien 🙂

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *