Zwangerschap en geboorte

Een vrouw is het gelukkigst tijdens de zwangerschap en de geboorte van haar eerste kind, ontdekten geleerden. Ook latere zwangerschappen zijn bijzondere periodes in je leven. Negen maanden gaan snel. Je wil je kind er later vast over vertellen. Maar er is van alles te regelen en misschien vergeet je veel. Het is goed bij deze periode stil te blijven staan. Je verhaal neer te laten schrijven. Zo ontstaat een waardevol geschenk voor jezelf en je kind.

zwanger

Ook als je zwangerschap niet verloopt zoals je wenst, als ze eindigt in een miskraam, als je kind te vroeg wordt geboren en problemen heeft of als je kind sterft, zijn deze maanden heel intens. Ze brengen dan tegelijk vreugde en verdriet met zich mee.

Je verhaal over deze moeilijke periode laten neerschrijven, is er zelf stil bij blijven staan. Het is een kans om tot rust te komen en alles een plaats te geven. Het kan je steunen bij de verwerking. En het houdt de herinnering aan je kind levend.

Je kan een levensverhaal als geschenk geven aan je kind of aan een ouder die afscheid van zijn of haar kind heeft moeten nemen.