Afscheid

Als je ouder wordt, weet je dat het einde nadert. Het is een periode in je leven waarin je wil terugblikken en afronden. Je levensverhaal laten neerschrijven helpt je om dit op een mooie manier te doen.

 

Herinneringen vervagen, zeker als er een ziekte als dementie in het spel is. Wie in de eerste fase van deze ziekte zijn leven laat optekenen heeft een uniek document dat familieleden en hulpverleners in een latere fase van de ziekte kunnen gebruiken. Aan de hand van je levensverhaal kunnen jullie samen terugblikken op wat voorbij is, en zo nog vele warme en waardevolle momenten beleven.

Afscheid

Als je ongeneeslijk ziek bent heb je zeker de behoefte om terug te blikken. Je bent nu verplicht je leven af te ronden. Je levensverhaal laten optekenen kan hierbij een hulp zijn. Het biedt je een houvast in deze laatste fase.

Misschien heb je anderen nog veel te vertellen: je ouders, je partner je kinderen, je vrienden,…  Door je verhaal te laten neerschrijven, kan je hen laten weten hoeveel je van hen houdt. Het is je laatste geschenk aan hen. Het zorgt ervoor dat je verder leeft in hun herinnering.

 

Ik respecteer jouw energiepeil en tempo. Het maken van jouw levensverhaal is een warme, mooie en intieme gebeurtenis.

 

Je kan een levensverhaal als geschenk geven aan een oudere of iemand die (ongeneeslijk) ziek is.