Hoe

Eenvoudige oefeningen en enkele interviews prikkelen je geheugen. Ik luister naar je verhalen en ontlok verhalen die je schijnbaar was vergeten. Ik schrijf ze neer in een prachtige taal. Alles gebeurt met vakmanschap in een warme en rustige sfeer.

Het resultaat is een uniek verhaal met een grote emotionele waarde. Je kan het laten drukken op papier van hoogstaande kwaliteit, met een duurzame en professionele binding. Om te bewaren voor jezelf of je nageslacht.

 

Interview Hortense Champagne

Hoe komt je verhaal tot stand?

1.Kennismakingsgesprek: tijdens dit gesprek vertel ik je meer over de werkwijze. We schrijven samen aan je verhaal. Ik vertel je wat ik daarbij van jou verlang en geef toelichting bij de voorbereidende vragen en opdrachten. (45 min).

2.Voorbereidende oefeningen: trek enkele uren uit om enkele eenvoudige vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. Heb je oude foto’s? Neem ze zeker bij de hand. Je kan je voor deze oefeningen laten helpen door een familielid of het personeel.Nadat je me de gemaakte oefeningen hebt doorgestuurd, bereid ik de interviews voor. (1 uur)

3. Drie interviews van elk twee uur: tijdens de interviews ga ik dieper in op wat er uit de voorbereidende oefeningen is gekomen. Ik zorg ervoor dat je je details weer gaat herinneren en we zo een boeiend en kleurrijk verhaal kunnen maken. Ik neem de interviews op met een dictafoon. We kiezen foto’s voor het boek. (6 uur)

4. Je verhaal wordt uitgeschreven door een professionele schrijver. (12 uur)

5. Leesproef: jij bepaalt wat er uiteindelijk in het verhaal komt. Ik geef je de voorlopige tekst te lezen. Samen overlopen we je opmerkingen. (45 min.)

6. Aanpassing tekst (1 uur.)

7. Je krijgt de PDF-versie van je verhaal. Je kan er ook voor kiezen je verhaal te laten drukken. Je krijgt je boek dan gratis toegezonden. Het is ook mogelijk meer exemplaren te laten drukken.