Kleine en grote verhalen

Moet je een geweldig pianist zijn voor je naar de muziekschool kan? Een prima ballerina voor je in de dansschool toegelaten wordt? Zijn schildercursussen alleen voor Picasso’s en Van Goghs bedoeld? En moet je Michelinster-waardig zijn voor je aan een kookworkshop kan deelnemen? Nee, toch!

Waarom denken zovelen dan dat je met het talent en de vaardigheden van Pablo Neruda, Isabel Allende, J.K Rowling, Hugo Claus, Tom Lanoye, Griet Op de Beeck, Lize Spit,… (om er maar enkele te noemen) moet geboren zijn voor je ‘iets met schrijven’ kan gaan doen?

Waarom denken zovelen dat schrijven ‘niets voor hen’ is, terwijl schrijven niet zozeer om het schrijven zelf draait, maar om verhalen en we allemaal dag in, dag uit verhalen vertellen?

De verhalen die we vertellen maken ons tot wie we zijn.

 

We leven van en met verhalen. De verhalen die we vertellen maken ons tot wie we zijn. WiebelWoorden zoekt met jou naar de kleine en grote verhalen in je leven. De verhalen die verteld willen worden en de verhalen die jou iets vertellen. Sommige verhalen ken je, andere zitten diep in je verstopt en wachten tot je de moed hebt om je oor te luisteren te leggen.

Met speelse, creatieve oefeningen maak ik herinneringen, gevoelens en gedachten, waar je je niet altijd bewust van bent, wakker. Deze liggen aan de basis van de verhalen die er voor jou toe doen. We schrijven en delen onze verhalen. We luisteren naar elkaar, vertellen wat we erbij voelen, en daardoor herinneren we ons meer, komen we bij nieuwe gevoelens en gedachten. We leren onszelf en de anderen hierdoor anders en beter kennen. Je hoeft hiervoor niet in de eerste plaats een ‘schrijver’ te zijn. Je moet zelfs niet denken dat ‘schrijven iets voor jou is’. Want schrijven is slechts een middel waarmee dit hele proces in gang wordt gezet. Het gebeurt spontaan en je gaat er hoe langer hoe meer van houden.

Als coach begeleid ik dit proces, ik zet het en jou in beweging. Ik kijk van de zijlijn toe, stuur bij waar nodig. Ik zorg ervoor dat alles in een veilige en respectvolle omgeving gebeurt. Soms stap ik mee in het proces, dan weer leid ik vanaf de zijkant. Zo zijn we samen onderweg, samen in beweging. Je hoeft geen schrijver te zijn, belangrijker is dat je wil stilstaan bij wie je bent en openstaat voor wat diep in je leeft. Samen ontdekken, creëren, verbinden en groeien we.

Het Schrijfcafé is een plek waar je dit proces kan ervaren en ontdekken wat het met je doet. Het is het pad naar de andere workshops, dagcursussen, korte reeksen en vanaf 2019 zelfs een jaartraject.

Deze boodschap, deze visie, dit hele proces wil ik in één oogopslag duidelijk maken via mijn nieuwe website, die er binnenkort aankomt. Omdat we samen op weg zijn, doe ik daarbij graag een beroep op jou. Ik ben nog op zoek naar twee krachtige woorden die samenvatten waar WiebelWoorden voor staat. Denk jij met me mee? Heb je al workshops meegemaakt, waar draait het dan voor jou om? Volg je me al een poos of word je geraakt door dit blogartikel, welke woorden komen dan in je op?

Waar gaat WiebelWoorden voor jou over? Deel het in twee krachtige woorden in een reactie en maak kans op een prijs!

Uit alle antwoorden loot ik een winnaar. Deze krijgt € 20 korting op de Schrijfwandeling – Mechelen Anders op 27 juni a.s. Dat wil je toch niet missen?

FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *